Novosti – DOMEKMedicina 2013

Kako je i najavljeno, radi se na nadogradnjama modula DOMEKMedicina. Obzirom da su neki od postojećih korisnika zadovoljni aktualnim rješenjima, odlučeno je da se ide na razradu i izradu novog modula, nazvanog DOMEKMedicinaPlus, koji će se nuditi kao opcija novim kupcima (a kao nadogradnja postojećim).

Ideja je da nova verzija modula ponudi većinu obrazaca i evidencija koje su propisane u dostupnoj dokumentaciji vezanoj za sestrinske evidencije i sestrinsku dokumentaciju za gerijatrijske korisnike. Zasad su implementirana tri nova obrasca, a još ih je mnoštvo na čekanju:

  • izvješće o incidentu
  • procjena bola i postupci medicinske sestre
  • protokol prehrane

Bez detaljnih objašnjenja, obzirom da je ovo radna nedjelja, a tako će biti vjerojatno do kraja ove godine, u nastavku dajemo samo primjere (PDF ispisa) ispisanih obrazaca vezano uz izvješće o incidentu, te obrazac procjene boli. Tek toliko da dobijete dojam o čemu se radi (inače, izvor dokumentacije koju glavne sestre koriste u domovima je Centar za gerontologiju “Dr. Andrija Štampar” – moram provjeriti da li su to javni dokumenti ili komercijalni, ne smijem davati izvore ili PDF materijale dok to ne provjerim)

domek-medplus-incident-report

Dakle, ovo gore je primjer izvješća o incidentu (sutra, preksutra pripremim screenshotove sučelja da vidite kako je jednostavno definirati te podatke – za koju minutu cijelo izvješće je pohranjeno i ispisano).

domek-medplus-procjena-bola-reportDrugi pak slikovni zapis prikazuje izgled obrasca za procjenu boli – u zaglavlju izmišljeni podaci o korisniku ustanove, potom legenda, početni status boli i početni postupak sestre… Nakon toga slijed postupaka (neograničeno, obrazac se automatski produljuju po potrebi i na više stranica). Jasno su naznačeni intenziteti boli što omogućava lakše praćenje i preglednost dokumenta. Naravno, svi prijedlozi su dobrodošli i očekujem prve reakcije korisnika u domovima.

Detalje o sustavu možete uvijek naći na http://domek.inter-biz.hr

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s