Statistički obrazac (DSN)…

Iako oduvijek DOMEK Socijala uključuje izradu statističkog izvješća ustanove, noviji propisi i zahtjevi rezultirali su implementacijom nečeg što se kolokvijalno naziva DSN obrazac, iako ne uspijevam naći službeni link koji bi mi sugerirao kako se obrazac zapravo zove!?

Bilo kako bilo, obrada i generiranje XLS obrasca je gotovo pred dovršetkom, pa ovdje dajem samo kratku natuknicu, možda privuče kojeg interesenta. Dakle, za željeni datum (u praksi je to uobičajeno, sukladno zahtjevima službenih tijela, 31.12. neke godine) određuju se propisani parametri vezani uz korisnike (dugotrajni smještaj – stambeni i stacionarni, privremeni smještaj, dnevni i poludnevni boravak te usluge pomoći u kući; u novoj verziji je podržan i tip usluge – organizirano stanovanje, no to nisam ni testirao ni dosad imao kakvih stvarnih upita po tom pitanju).

tmpDsndomek

Radno sučelje – generiranje podataka za DSN obrazac, izvoz u XLS (Excel) format

Osim broja korisnika, pregled prema dobi, kategorijama usluga, pravnom temelju smještaja i korištenja usluga, vrši se i osnovna analiza zahtjeva i realiziranih usluga (vezano uz pomoć u kući). Podaci se mogu exportirati (hrv. izvesti) u XLS datoteku (standardni Microsoft Excel format zapisa), radi na svim računalima, neovisno o tome da li korisnik posjeduje Excel i licencu za korištenje…

Sučelje (radno) prikazuje gornja slika… Zasad još nedostaje analiza vezana uz uslugu pomoći u kući, očekujem da će to biti gotovo kroz dan-dva-tri.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s