Protokol prehrane

Danas je dovršena implementacija obrazaca i evidencije vezano uz protokol prehrane. Vođenje evidencije je jednostavno – tablični “kalendarski” pregled, definiranje statusa obroka (količina hrane koja je uzeta) prema preporukama za vođenje sestrinske dokumentacije za gerijatrijske korisnike.

Slika prikazuje primjer ispisanog obrasca za dvotjedno razdoblje. Programski je omogućen ispis za neograničeno razdoblje (od-do), kao i predlošci za ispis dvotjednog odnosno mjesečnog razdoblja. Također, ugrađen se u funkcije koje olakšavaju praćenje evidencije na način da omogućavaju direktni skok (definiranje početne i, u određenim slučajevima, krajnje granice promatranog vremenskog razdoblja) na pregled od prvog evidentiranog datuma u mjesecu, godini ili slično.

Obrazac za ispis - DOMEKMedPlus protokol prehrane

Obrazac za ispis – DOMEKMedPlus protokol prehrane

Same stavke vezane uz obroke osim statusa prehrane (0, 1/4, 1/2, 3/4 ili 1) omogućavaju proizvoljan unos vremena kad je obrok poslužen (nije obavezno), te unos kratkog opisa (do 40 znakova), inicijala za potpis i imena i prezimena sestre koja je podatak uvela u evidenciju.

Podaci u zaglavlju obrasca se preuzimaju iz ostalih evidencija u sustavu (medicinska/sestrinska anamneza, podaci o prehrani korisnika). U slučaju promjena, stavke su vidljive kroz pomoćne informativne panele (slika).

Sučelje za pregled i promjene protokola prehrane (DOMEKMedPlus)

Sučelje za pregled i promjene protokola prehrane (DOMEKMedPlus)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s