Listopad 2013. – Istra – novi kupci, instalacije

Nekako se slučajno poklopilo da ovaj mjesec, listopad 2013., ispada vrlo uspješan po pitanju sustava DOMEK – dvije instalacije (kompletno – Socijala + Medicina) u Istri, u domovima u Buzetu (web) i Raši.

Osim same instalacije, postavljanja i povezivanje spomenutih modula (DOMEKSocijala za socijalnog radnika i, po potrebi, kreativnu radionicu i praćenje radno-okupacijskih aktivnosti i DOMEKMedicina za odjel pojačane njege i vođenje potrebnih evidencija), dogovoren je i nastavak razvoja sustava – primarno se to odnosi na modul DOMEKMedicina u koji se do kraja 2013. planira ubaciti niz evidencija i obrazaca usklađenih sa aktualnim Pravilnikom.

Usput, razvijeno par novih funkcionalnosti uključenih u DOMEKSocijala:

  • uz odsutnost korisnika definira se i vrsta odsutnosti + podrška u obrascima
  • obrazac i evidencija uz preminule korisnike – direktna izrada obrasca za mrtvozornika
  • novi parametri pri unosu podataka u osobni list (dio zajedničke evidencije sa medicinskim osobljem)
  • unos socijalne anamneze
  • unos napomena o korisniku, prema datumima (nova evidencija, nevezano uz napomena i zabilješki uz matičnu knjigu ili osobni list)
  • definiranje tipa aktivnosti kod dnevnika rada djelatnika – automatsko povezivanje sa novim obrascom za mjesečni dnevnik rada socijalnog radnika (npr. vijeće korisnika, informacije o smještaju, …)
  • automatska izrada obrasca mjesečnog dnevnika socijalnog rada (pregled po danima tablično + sumarno) – dio podataka se izvlači iz pregleda zahtjeva za smještaj, dio iz evidencije korisnika, a dio iz dnevnika rada – primjer obrasca na slici

DOMEKSocijala - dnevnik socijalnog radnika - mjesečno

Uglavnom, do kraja godine radimo na novim evidencijama i obrascima za medicinski dio evidencije. Prije svega sestrinska anamneza u svojoj novoj (po meni, a i po mnogima, apsolutno bolesni obrasci sa hrpom nepotrebnih informacija – samo dodatno opterećuje osoblje zaduženo za vođenje), zatim niz drugih obrazaca – praćenje dekubitusa,… protokol prehrane…

Dio evidencija je već prisutan u sustavu, no na nekima nedostaju određeni parametri, a i obrasci koji se koriste nisu u potpunosti uskladivi s onima koji su prezentirani važećim Pravilnikom. Obzirom na sve to, odluka je bila jasna – a cilj, kao i uvijek, olakšati rad našim korisnicima i učiniti im poslovanje efikasnijim.

Detalji o sustavu uvijek dostupni na http://domek.inter-biz.hr – demo verzija trenutno nije dostupna, uskoro novija verzija.

Komentiraj